Home Without Label

Full Form | important full form

1. P D F का मतलब है?
उत्तर:- Portable Document Format.
2. H T M L का मतलब है?
उत्तर:- Hyper Text Mark up Language.
3. N E F T का मतलब है?
उत्तर:- National Electronic Fund Transfer.
4. M I C R का मतलब है?
उत्तर:- Magnetic Inc Character Recognition.
5. I F S C का मतलब है?
उत्तर:- Indian Financial System Code.

6. I S P का मतलब है?
उत्तर:- Internet Service Provider.
7. I P C का मतलब है?
उत्तर:- Indian Penal Code.
8. E C S का मतलब है?
उत्तर:- Electronic Clearing System.
9. C S T का मतलब है?
उत्तर:- Central Sales Tax.
10. CRR का मतलब है?
उत्तर:- Cash Reserve Ratio.

11. U D P का मतलब है?
उत्तर:- User Datagram Protocol.
12. R T C का मतलब है?
उत्तर:- Real Time Clock.
13. I P का मतलब है?
उत्तर:- Internet Protocol.
14. C A G का मतलब है?
उत्तर:- Comptroller and Auditor General.
15. F E R A का मतलब है?
उत्तर:- Foreign Exchange Regulation Act.

16. I S R O का मतलब है?
उत्तर:- International Space Research organization.
17. I S D N का मतलब है?
उत्तर:- Integrated Services Digital Network.
18. SAARC का मतलब है?
उत्तर:- South Asian Association for Regional co–operation.
19. O M R का मतलब है?
उत्तर:- Optical Mark Recognition.
20. A H R L का मतलब है?
उत्तर:- Asian Human Right Commission.

21. J P E G का मतलब है?
उत्तर:- Joint photo Expert Group.
22. U. R. L. का मतलब है?
उत्तर:- Uniform Resource Locator.
23. I R D P का मतलब है?
उत्तर:- Integrated Rural Development programme.
24. A. S. L. V. का मतलब है?
उत्तर:- Augmented satellite Launch vehicle.
25. I. C. U. का मतलब है?
उत्तर:- Intensive Care Unit.

26. A. T. M. का मतलब है?
उत्तर:- Automated Teller Machine.
27. C. T. S. का मतलब है?
उत्तर:- Cheque Transaction System.
28. C. T. R का मतलब है?
उत्तर:- Cash Transaction Receipt.
29. N E F T का मतलब है?
उत्तर:- National Electronic Funds Transfer.
30. G D P का मतलब है?
उत्तर:-*Gross Domestic Product.

31. F D I का मतलब है?
उत्तर:- Foreign Direct Investment .
32. E P F O का मतलब है?
उत्तर:- Employees Provident Fund Organization.
33. C R R का मतलब है?
उत्तर:- Cash Reserve Ratio.
34. C F R A का मतलब है?
उत्तर:- Combined Finance & Revenue Accounts.
35. G P F का मतलब है?
उत्तर:- General Provident Fund.

36. G M T का मतलब है?
उत्तर:- Global Mean Time.
37. G P S का मतलब है?
उत्तर:- Global Positioning System.
38. G N P का मतलब है?
उत्तर:- Gross National Product.
39. S E U का मतलब है?
उत्तर:- Slightly Enriched Uranium.
40. G S T का मतलब है?
उत्तर:- गुड्स एण्ड सर्विस टैक्स (Goods and Service Tax).

41. GOOGLE का मतलब है?
उत्तर:- Global Organization Of Oriented GroupLanguage Of Earth.
42. YAHOO का मतलब है?
उत्तर:- Yet Another Hierarchical Officious Oracle .
43. WINDOW का मतलब है?
उत्तर:- Wide Interactive Network Development forOffice work Solution .
44. COMPUTER का मतलब है?
उत्तर:- Common Oriented Machine ParticularlyUnited and used under Technical and EducationalResearch.
45. VIRUS का मतलब है?
उत्तर:- Vital Information Resources Under Siege.

46. UMTS का मतलब है?
उत्तर:- Universal Mobile TelecommunicationsSystem.
47. AMOLED का मतलब है?
उत्तर:- Active-matrix organic light-emitting diode.
48. O L E D का मतलब है?
उत्तर:- Organic light-emitting diode.
49. I M E I का मतलब है ?
उत्तर:- International Mobile equipment identity
50. E S N का मतलब है?
उत्तर:- Electronic Serial Number.

Read More :

कोई टिप्पणी नहीं:

टिप्पणी पोस्ट करें

to Top